Berta-Benjamin-vallelunga-julius-dobogo

Berta Benjámin győzelemmel felérő harmadik helyet szerzett Vallelungában!

A SOLUTION Racing Team fiatal pilótája a hétvége záróversenyén lemásolta az előző napi remekelését, és újfent a harmadik helyen végzett a TopJet FX2000/Drexler Formel Cup második vallelungai futamán.

A helyezés ugyanaz lett, mint szombaton, de ez a harmadik hely szakmai szemmel nézve győzelemmel ért fel, ugyanis a Róma mellett 30 kilométerrel fekvő versenypályán már-már felfoghatatlan, extrém meleg nehezítette a mezőny dolgát. Az időjárás Berta Benjámint is próbára tette, de a magyar fiú a veszélyes helyzeteket kerülve, végig koncentráltan versenyezve újfent a pódiumon találta magát:


„A rajtot most sem sikerült igazán jól elkapnom, így a harmadikról kapásból vissza is estem két helyet. Természetesen idegesített a dolog, így kettőzött erővel ugrottam neki a felzárkózásnak, és néhány körön belül sikerült is visszaküzdeni magam a kiinduló pozíciómba. Sajnos ekkorra már az első két helyezett túl nagy előnyt autózott ki magának, ezért csak egy safety car fázis után lett volna esélyem újra támadni őket. Ez természetesen nem jött, ezért aztán számomra maradt a magányos, légüres térben történő autózás, ahol már csak arra kellett koncentrálnom, hogy épségben hazahozzam a technikát.

Na jó, ez így túl egyszerűnek hangzott, valójában nagy csatát vívtam a borzasztóan elmelegedő abroncsokkal, a motorhűtéssel, na meg a majd hetven fokos aszfalt okozta, ideálisnak cseppet sem nevezhető körülményekkel. A verseny után jött a hír, hogy az előttem végző Sandro Zellert öt másodpercre büntették, de pechemre (néhány tized híján) ez már nem érintett engem. Összességében nem leszek, nem lehetek telhetetlen, hiszen ezzel az eredménnyel bebiztosítottam a második helyem a bajnokságban.” – összegezte a mai nap és a hétvége legfőbb eredményét Berta Beni.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük