Berta Benjámin monzai vasárnapja: Felzárkózás, küzdelem, balszerencse

Ma délelőtt a második futammal zárult a TopJet FX2000 Trophy és Drexler Formel Cup monzai hétvégéje, ahol a fiatal magyarnak mindenből kijutott. Berta Beni hatalmasat küzdött és nagy felzárkózást mutatott be, de a két szerencsétlenül alakuló safety car fázis megfosztotta őt az összetett dobogótól. 

A SOLUTION Racing Team versenyzője a negyedik helyről rajtolt, de némileg visszaesett az első kanyar után. Természetesen mindennek megvolt a miértje:

„A kezdéskor még helyenként nedves, nyálkás volt a pálya, többek között ezért sem akartam túlerőltetni az egyes kanyart. Monzában itt történik a legtöbb baleset, így jobbnak láttam kimaradni a kakaskodásból, és utána megkezdeni a felkapaszkodást. Friss slick keverékeken erre minden esélyem meg is volt, így igyekeztem gyorsan működésre bírni a gumikat, és rövidesen sikerült is levadásznom Sandro Zellert. (Zeller az F3-as EB-n Max Verstappennel és Esteban Oconnal autózott egy mezőnyben – a szerk.) 


Már épp lendületbe jöttem volna, mikor a hátsóbb traktusban történt baleset miatt bejött a biztonsági autó. Igyekeztem a Pirelliket melegen tartani, és az újraindítás után újabb pozíciót javítottam, feljöttem az ötödik helyre, majd rövidesen már a negyedik helyen nézelődtem. Abszolút megvolt a potenciál, hogy odaérjek a dobogóra, de egy incidens után sajnos ismét érkezett a safety car… Ezzel a kiépített előnyöm elbuktam, és az utolsó körre elengedett restartból sem jöttem ki jól, lévén többen is szélárnyékot fogtak rajtam. Az már csak a hab volt a tortán, hogy az egyik ellenfelem vitatható manővere után a Roggia bukóterében kötöttem ki, majd a szabályok szerint engem megillető pozíciót „elfelejtették” visszaadni. Végül összetettben a hatodik helyen zártam, a Drexler Formel Cup-ban pedig másodikként állhattam fel a dobogóra. Többet vártam ettől a hétvégétől, de összességében úgy gondolom, tisztességgel helytálltam. Lélekben pedig már a következő versenyen vagyok…” – nyilatkozta némi csalódottsággal a versenyző.

Sokat nem pihenhet Berta Benjámin, hiszen alig két hét múlva egy másik tradicionális olasz versenypályán, Imolában folytatódik a bajnokság.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük