Berta Benjamin a nagyok nyomdokaiba lép a Motoparknál!

A tavalyi Euroformula Openben tett kitekintés után Berta Benjamin idén is elindul a nívós Formula 3-as bajnokság hungaroringi hétvégéjén.

A pilótának nem lesz ismeretlen a közeg, hiszen jelenleg is F3-as autóval versenyzik az olasz/osztrák Zinox F2000/Drexler Formel Cup bajnokságokban Európa leghíresebb versenypályáin a SOLUTION Racing Team tagjaként. Teszi ezt remek eredményekkel, rendszeres dobogós helyezésekkel…

Beni 2022-ben a spanyol Drivex csapattal egy hatodik helyet villantott olyan versenyzők között, akik már régóta az F320-ast terelgetik. Idén pedig a Motopark Academy versenyautóját fogja vezetni a számára jól ismert aszfaltcsíkon. Az oscherslebeni székhelyű alakulat a 2000-es évek eleje óta folyamatosan rajthoz áll különböző formula autós kategóriákban. A Team Motopark a Formula 3 történetének egyik legsikeresebb csapatává vált. Az évek alatt több mint 302 futamgyőzelmet, 38 bajnoki címet és két F3 Világkupa győzelmet zsebelt be. Mindezt olyan hihetetlen tehetségekkel érte el, mint Max Verstappen, Valtteri Bottas, Kevin Magnussen, Sébastien Buemi és Bruno Senna.

„Szinte felfoghatatlan számomra, hogy néhány nappal ezelőtt fordult csak komolyra ez a lehetőség, de nem is tudom miért csodálkozom ezen, hiszen láttunk már rá példát, hogy egy telefonhívás is megváltoztathatja valaki életét… A tavalyi nézőseregből kiindulva idén is rengetegen látogatnak majd ki és minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért, hogy láthassanak a dobogón. Testben és lélekben is készen állok a jó versenyekre és éles csatákra. Izgatottan várom már a szerda délutánt, amikor is megismerkedek a technikai személyzettel, majd ülést öntünk. Csütörtökön fogok először autóba ülni, akkor négyszer ötven perc kollektív teszten lesz lehetőségem összeszokni a technikával, pénteken két szabadedzés vár rám. Szombaton egy időmérő és egy verseny, míg vasárnap két futam szerepel az időtervben. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek az eddigi biztatást és a rengeteg kedves üzenetet amiket a szerencsétlen vallelungai versenyhétvége után kaptam. Remélem, minél többen jöttök el a Hungaroringre!” – nyilatkozta izgatottan Benjamin pár nappal az esemény előtt.

Jegyeket a www.gpticketshop.hu oldalon lehet előre megvásárolni, vagy akár a helyszínen is, a 8-as kapunál. Szombatra és vasárnapra egyaránt 5500 forintba kerülnek a paddock belépővel kombinált jegyek.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük