Berta Benjamin ezüstökkel tért haza a sógoroktól

A Drexler Formel Cup és Zinox FX2000 Italian Trophy idei második fordulójának a mesés környezetben fekvő Red Bull Ring adott otthont.

A SOLUTION Racing pilótája, Berta Benjamin győzelmi esélyekkel érkezett ide, ugyanis tavaly, korábbi autójával mindkét futamot magabiztosan uralta. A szerdai kollektív teszteken és a pénteki szabadedzéseken több beállítást is kipróbáltak mérnökével. A szombati időmérőre pedig meg is találták a körülményekhez passzoló beállításokat. A 25 perces etapot több sárga zászlós szakasz is megszakította, de a magyar versenyző nem vesztett a koncentrációból és 319 ezreddel ő bizonyult a leggyorsabbnak a 4.3 km hosszú aszfaltcsíkon. – Ezekben a szériákban egy időmérő edzést tartanak a versenyhétvégén, az ez alatt futott két leggyorsabb köridőt veszik figyelembe. Ezek határozzák meg az indulási sorrendet a két futamra. – Ennek értelmében Benjamin az első futamon a POLE-ból indult, míg a vasárnapi megmérettetésen a második rajtkockából vágott neki a 25 perces versenyeknek.

A szezon nyitófordulóján körvonalazódni látszott, hogy idén Francesco Galli lesz a legnagyobb ellenfél. Ez a Red Bull Ringi első versenyen még tovább erősödött. A lámpák kialvását követően az első métereken a 131-es autó átvette a vezetést, majd még egy pozíciót vesztett a magyar fiú. Konstans köröket futva a biztonsági autós fázisok ellenére is tudott előzni és végül abszolút másodikként intette le a kockászászló.

A hétvége záróversenyére vasárnap délelőtt került sor. Berta Benjamin a második rajtkocából vágott neki a távnak. Egy rossz rajt és egy pozíció vesztés után megtáltosodva néhány kanyar után az élre állt. Senkitől nem zavartatva végül a versenypályán megnyerte a futamot. Míg legnagyobb riválisa nullázott. Öröme azonban nem tartott sokáig, mivel a versenyigazgatás 5 másodperces büntetéssel sújtotta, így végül második lett.

„A szerdai tesztnaptól sokat vártam. Végre volt időnk és lehetőségünk különböző beállításokat kipróbálni. Egészen az időmérőig próbálgattunk, végül nagyjából összeállt a szinte tökéletes csomag. Egy technikai jellegű problémával viszont még szombaton is küszködtünk, de végül a szerelők éjjel orvosolták azt. Ezúton is szeretném megköszönni az alázatos munkájukat. Nélkülük nem tudtam volna megnyerni a vasárnapi futamot. Sajnálom az utólagos büntetést, de ilyen ez a sport.” – Összegezte gondolatait Berta Benjamin.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük