Drexler és Zinox Platinum kategória bajnoki cím 2023-ban

A SOLUTION Racing pilótája, Berta Benjamin a tavalyi évhez hasonlóan idén is elképesztő tempót diktált a magyar autósportban. Számos bajnokságot nyert az F3-as Mercedes-szel, miközben az EuroFormula Openben is bizonyított és még egy MINI Cooper S Challenge R53-mal a Magyar Szlalom Országos Bajnokság néhány fordulóján is részt vett… 

A bevezetőt olvasva a szemtelenül fiatal versenyzőnek korántsem volt sétagalopp az áprilistól novemberig tartó 2023-as szezon, amely összesen 17 versenyhétvégét foglalt magába. Ez a menetelés minden eddiginél komolyabb volt a SOLUTION Racing S.E. életében. A formulaautós kihívásokon felül még maradt erő a TeamReddy-vel közös projektre is, amely szintén szép eredményeket ért el magyar és nemzetközi viszonylatban is.

Ezek fényében korántsem könnyű feladat sorra venni Benjamin 2023-as teljesítményét, ugyanis több bajnokságban is képviselte Magyarország legeredményesebb forma autós alakulatát. A szezon egészére visszatekintve megnyerte az ESET V4 Cup összetett formulaautós, valamint F3-as bajnokságát, a Cseh-, Osztrák- és a Magyar Bajnokság formulaautós kategóriáit, a Drexler Formel Cupot, illetve az FIA/CEZ D2-es kategóriáját. A legnagyobb kihívást idén is a Zinox FX2000 Italian Trophy jelentette, ahol az utolsó, misanói fordulóig harcban volt az abszolút- és a Platinum értékelés bajnoki címéért. Végül, tizenhét perccel a szezon vége előtt egy lekörözött versenyző figyelmetlensége miatt Benjamin a bajnoki címet érő első helyről 190 km/órás tempónál hatalmasat bukott. Emiatt, az Olasz Bajnokság második helyén végzett 2023-ban is. Azonban a Platinum értékelést MEGNYERTE!

A teljesség igénye nélkül, Benjamin az F3-mal versenyzett és nyert a világhírű Imolában, a Red Bull Ringen, a horvátországi Grobnikban, Mugellóban. Dobogóra állt a legendás Spa-Franchochamps-ban, a Hockenheimringen, a csehországi Brno-ban, a Hungaroringen és Misanóban is. Ez igencsak kiemelkedő eredmény főleg a népes, sokszor 30-40 fős mezőnyt felvonultató Olasz Bajnokságban. Sajnos a vallelungai hétvégét kénytelen volt feladni, mivel csaknem 70 verseny után utolérte a technika ördöge. 

A fenti összetett eredmények mellett, az idei legnagyobb siker – a SOLUTION Racing szerint – az EuroFormula Open hungaroringi záróversenyén elért hatodik helyezés a Motopark Forma-3-as csapat autójával. Benjamin az említett hétvégén rengeteget tanult és fejlődött. Berta Benjamin célja a következő szezonra, hogy megvédje az idén elhódított bajnoki címeit, illetve az Olasz Bajnokság abszolút értékelését szeretné megnyerni, ami eddig hiányzik a listájáról.

A magyar SOLUTION Racing S.E. pedig minden tőle telhetőt megtesz a szükséges feltételek megteremtéséhez. 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük