Berta Benjamin ismét MINI-be pattant!

A Team Reddy női versenyzői dupla dobogót villantottak a Parkoló Parádé Szlalomon

A Magyar Szlalom Országos Bajnokság harmadik fordulója a 3. TotalCar-Parkoló Parádé Szlalom névre hallgatott, ahol közel 80 induló küzdött meg a stopperrel. A Team Reddy Garage négy pilótával és két autóval vágott neki a napnak. Úgy látszik, hogy ezúttal a csapat női pilótái szárnyra kaptak, ugyanis a női értékelés első két helyét elhozták. A kialakított nyomvonal már az edzésen megtréfált néhány indulót, ezért még a mért körök előtt változtattak rajta. Na, de lássuk, hogyan élték meg mind ezt a pilóták:

Lucienne Kachichian, a női kategória 1., a PF4 kategória 7. helyezettje:

„A TotalCar Parkolóparádéval egybekötött fővárosi forduló már a pályabejárás során izgalmasnak és hosszúnak ígérkezett. Különleges volt a távban többször is teljesítendő nyolcas forma. A forduló kihívásai azonban nem értek véget ennyivel, a helyenként szűk, és padkával határolt nyomvonal, a folyamatosan váltakozó burkolat, amiben helyenként bukkanók voltak és por vagy törmelék borított, folyamatos koncentrációt és alkalmazkodást igényelt.

Két kellemetlen megszakítás is kizökkentett a verseny ritmusából. Először a szervezők átalakították a pálya nyomvonalát, mert a már említett nyolcas forma túl sok időveszteséget okozott az autók indításában. Ezzel együtt újra indultak a gyakorló körök is, így néhány szerencsés két gyakorló körhöz jutott. A másik megszakítás egy padkázás miatt volt, ami természetesen a tulajnak kellemetlenebb, mint nekünk.

A gyakorló körömben a szűk visszafordítók és a folyamatosan változó tapadás miatt nem éreztem komfortosan magam az autóban, rossz érzésekkel szálltam ki a menet végén. De végig gondolva a nyomvonalat és az autó mozgását sikerült fejlődnöm az első és a második mért körömben is. A harmadikban becsúszott ugyan pár kisebb hiba, de nagyon örültem, hogy ennek ellenére is ismét felállhattam a dobogó legfelső fokára.”

Bozó Katalin Krisztina, a női kategória 2., a PF4 kategória 8. helyezettje:

„Nagyon fáradtan, de annál izgatottabban vágtam neki a hungexpon megrendezett  fordulónak. Mivel a munkámból kifolyólag alig volt időm felkészülni (mondhatni úgy estem be a pályára), így a nap folyamán a teljesítményemmel sem voltam teljes mértékben megelégedve. Szerencsére a versenyt megelőző héten tudtunk tesztelni az autóval az M-Ringen. Ez nagyon sokat segített, jobban is tudtam kezelni, mint a korábbi fordulókban. A fáradságon kívül még egy olyan nehézségbe is ütköztem, hogy míg a legtöbben már túl voltak a teszt körükön, én a rajtfelállásnál várakoztam, mikor bejelentették, hogy megváltoztatják pályát és mindenki mehet még egy teszt kört, aki addig ment. Viszont ez nekem azt jelentette, hogy maradt a csak egy teszt köröm, míg a legtöbben kettőt mehettek. A pálya maga nem volt rossz, bár nekem az igazi versenypályák jobban fekszenek (M-Ring, Kakucs), ezért nagyon várom már a következő versenyt! Női kategória második helyezettje lettem, ami a körülményekhez képest jó eredmény.

Szeretném az egész csapatnak megköszönni a munkáját!”

Berta Benjamin, a PF4 kategória 6. helyezettje:

„Nagyon jó volt megint a MINIbe ülni mivel, nekem mindig egy másfajta kihívás. Nagyon szeretem ezt a közeget, az embereket és a családias hangulatot. Az autót ezen a pályán nagyon jól lehetett kezelni, ami kicsit meglepett, de nagyon tetszett. Mivel így 100%-osan tudtam a pályára összpontosítani. A pálya nekem nagyon tetszett… Nap közben láttam az elkészült fotókon, hogy szépen emelgette a hátsó kerekét a pálya középső részén.

Ez a nyomvonal sokkal közelebb állt hozzam, mint a kiskunlacházai vagy, mint a dunaújvárosi pálya. Sokkal technikásabb volt és itt jobban eldőlt, hogy ki mennyire tudja elvállalni bizonyos szakaszokat. Ha az eredeti vonalvezetésen biztos több tévesztés lett volna, de így a „leegyszerűsített változat” is nagyon élvezhető és dinamikus volt.

A PF4 kategóriában a 6. helyet értem el, míg az abszolút értékelésben a 16. leggyorsabbnak bizonyultam, ami szerintem jó ahhoz képest jó, hogy volt egy kis hibám ami a nap végére sokat számított.

Katával és Norbival ellentétben én sajnos nem tudtam az M-Ringen tesztelni a csapattal, mivel a Hungaroringen indultam az Euroformula Openben. Úgy gondolom, hogy azok a kilométerek nagyon hiányoztak most a hétvégén, mivel egy ilyen tesztnapon nagyon sokat lehet tanulni az autó határairól. Ezúton szeretném megköszönni a csapat munkáját, ezúttal is minden profi volt.

Sándor Norbert, a csapat tulajdonosa, a PF4 kategória 9. helyezettje:

„Versenyzőként Izgatottan vártam a Magyar Szlalom Országos Bajnokság következő fordulóját, mert ezen a helyszínen még nem volt szerencsénk versenyezni! Nagyon tetszett a pálya ami technikás, dinamikus és gyors volt! Nyers tempóban nagyon jónak éreztem magam, de egy két bója hiba sajnos megakadályozott az igazán jó eredmény elérésében.

Csapatfőnökként pedig nagyon büszke vagyok az egész csapatra az elért eredmények tükrében! Beni gyors tempója és a lányok precíz és gyors vezetési stílusa meghozta a várt sikert!

Új partnerünk a 220VOLT támogatása jóvoltából a belső kamerás felvételek kielemzése után még inkább tudjuk csiszolni technikánkat! Gratulálok az esemény szervezőinek a változatos pályarajzért és a színvonalas rendezésért!

Izgatottan várjuk a következő fordulót, amit július 8-án a Kakucs Ringen rendeznek majd, ahol nemzetközi mezőnyben mérethetjük meg magunkat!”

A Team Reddy és a SOLUTION Racing ezúton is szeretne köszönetet mondani támogatóinak:Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük