Hogyan kezdődött a MINI őrület? – Berta Benjamin válaszol – 1. rész

Berta Benjamin neve jól cseng a hazai és nemzetközi formula autós sorozatokban. Azonban a 2022-es szezon végén egyre több Facebook és Instagram poszt született MINI-k társaságában. Erről beszélgetünk most.

HZs: Hogyan kezdődött a MINI-zés?

BB: A családban nekünk is volt MINI-nk még évekkel ezelőtt, de sajnos kinőttük és meg kellett válnunk tőle. De mindig is tetszettek. Aztán ha jól emlékszem, akkor 2021 év végén vagy talán 2022 legelején csöppentem bele egy MINI-k köré alakult baráti társaságba, ahol leginkább az emberek és a szemléletük fogott meg.

A következő lépcső pedig pár hónappal később érkezett el, amikor a Team Reddy és Sándor Norbi meghívására egy pályanapon kipróbálhattam a TRG-t. Igaz, hogy egy kasztnis autóról beszélünk, ami akkor még közel állt egy utcai autóhoz, mégis nagyon megtetszett. Nagyon agilis és élmény volt vele körözni a pályán. Ezt a köridő is mutatta, mivel már a második felmenetelre sikerült összerakni egy űridőt. De nem ez volt a lényeg, hanem a társaság. Nagyon jól éreztem magam és a nap végén rengeteg élménnyel és pozitív gondolatokkal tértem haza…

HZs: Végül a Kakucsring Kupa Téli Bajnokságában kötöttél ki. Ezek szerint mindenki meg volt elégedve a tesztnapon látottakkal

BB: Igen, teljes mértékben. Pár héttel később Norbi nekem szegezte a kérdést: „Lenne kedved indulni a Team Reddy színeiben a téli bajnokságon?„

Természetesen azonnal rábólintottam, mivel remek lehetőségnek tartottam a téli időszak színesebbé tételéhez. Persze, az sem utolsó szempont, hogy egy remek társaság tagja lehetek ezáltal. Igaz, továbbá az is, hogy az eddigi négy fordulóból hármon indultam el és ebből egy volt tiszta. A technika ördöge ugyanis kétszer is utolért…

HZs: Aki szemfüles az közösségi média felületeiden kalandozva kiszúrhatta, hogy a legutóbbi fordulón egy másik MINI volánja mögött ültél, ami ráadásul nem is piros… Mesélnél erről?

BB: Ez így van, de megnyugtatok mindenkit, hogy a Team Reddy-vel minden rendben, sőt még szorosabbra tervezzük az együttműködést. A hétvégén egy mindenki számára új kaland első fecskéjét vittük pályára több – kevesebb sikerrel… Sajnos kijött egy technikai hiba, amin annyira nem is lepődtünk meg. Ugyanis pár órával korábban, éjfél magasságában derült ki, hogy egyáltalán pályára tudunk menni vele… A márciusi fordulóra viszont össze fog állni a technika, április elejére pedig végső formáját is elnyeri a tervek szerint. Viszont erről egyelőre nem szeretnék többet elárulni. Talán erről fog szólni a következő cikk ( Közben mosolyog – a szerk.)

HZs: Rendben, akkor erről nem is faggatlak tovább, bár alig várom én is, hogy megoszthassuk az olvasókkal a sztori következő részét. Mesélj arról kérlek, hogy milyen utcai autó áll most a házatok előtt? Mivel közlekedsz a mindennapokban?

BB: Mivel mással? Természetesen egy MINI-vel.

HZs: Ezt nem úszod meg ennyivel. Mesélj csak róla! Láttam az elején valami három betűs rövidítést…

BB: Zsolti, kikészítesz… Egy teljesen fekete JCW pakkos MINI Cooperrel cirkálok a mindennapokban, amit imádok. Alig várom, hogy túl legyek az érettségin és a szabad hétvégéken mehessek túrázni a Magyar MINI Maffiás társasággal.

Folytatása következik…

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük