Mugellóban kezdődik a 2023-as menetelés Berta Benjamin számára

A SOLUTION Racing versenyzője idén is az F3-as kategóriákban vitézkedik majd, ahol célja a tavalyi bajnoki címek megvédése, illetve az Olasz Bajnokságban való eredményes szereplés.

Az előreláthatóan tizenkét fordulóból álló versenynaptárban olyan neves pályák nevei olvashatók, mint Imola, Spa-Franchochamps, Hockenheimring vagy éppen Mugello. Utóbbi látja vendégül elsőként a Zinox F2000 Formula Trophy és a Drexler Formel Cup népes mezőnyét. A hétvégi időterv viszonylag zsúfolt lesz, ugyanis egy 12 órás endurance széria betétfutama lesz többek között ez a formula autós széria. Jelen állás szerint pénteken rendezik a szabadedzéseket, míg szombaton a két futamot. Utóbbiakat a széria Facebook oldalán élőben is követheted…

„Izgatottan várom már, hogy kiérjünk a pályára és kezdetét vegye az F3-as szezonom, ami koránt sem lesz egyszerű, mivel májusban érettségizem. Ez azonban inkább plusz motivációval tölt el és nem plusz nehézségként tekintek rá. Ráadásul új csapat vesz majd körül. Igaz, a szerelőket már ismerem tavalyról és a versenymérnökömmel is jó kapcsolatot ápoltunk a korábbi esztendőkben, de nem nyílt alkalmunk még a közös munkára.

A téli időszakban a mentális és fizikai tréningek mellett sokat segített a Kakucsring Kupa és a MINI-zés, így hamar elteltek ezek a hónapok, amelyek számomra nagyon lassan és unalmasan telnek általában…” – nyilatkozta Berta Benjamin.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük